Пропускане към основното съдържание

Брутално предателство на Бойко Борисов!

(Можете да се запознаете с въпроса тук)

Днес нашият настоящ министър-председател Бойко Борисов се срещна с управляващия Турция Ердоган – човекът, който обяви, че желае да възстанови влиянието на Османската империя на Балканите.

Трагично е, но нашият Борисов за пореден път се прояви като изключително слаб политик и дипломат и тотално попадна в мрежите на опитния кукловод Ердоган. Аз се надявам, че това все пак се дължи на изключително ниските управленски качества на Борисов, а не е хладнокръвно продаване на националните ни интереси. Но и това не омаловажава размера на националното предателство, което днес беше извършено от Бойко Борисов.

По време на срещата между него и Ердоган бяха изказани редица опасни за страната ни позиции, но най-шокиращите шест са следните:

1. България като добър съсед подкрепя европейската перспектива на Турция.
‎2. Бойко Борисов остро критикува френския посланик, който заяви, че България трябва категорично да каже "за" или "против" членството на Турция в ЕС е.
3. Според двамата министър-председатели въпросът за обезщетенията на тракийските бежанци е решен.
4. Реджеп Ердоган заяви, че „Турция винаги е чувствала България близка до себе си”.
5. България е втората предпочитана дестинация за турските строители след Китай.
6. Турският премиер е получил гаранции от Бойко Борисов, че ще се осигури сигурността при провеждането на избори за главен мюфтия.

Ще си позволя да изложа своите кратки разсъждения по тези шест проблема и да разясня защо аз никога повече няма да гласувам за кандидати на ГЕРБ (както и на всяка друга политическа сила, подкрепяща Турция за членство в ЕС).

1. България като добър съсед подкрепя европейската перспектива на Турция.

Това нещо г-н Борисов може да твърди само за себе си. Ако иска да говори от името на целия български народ, хубаво ще е да си пусне мустаци, да си построи машина на времето и да се върне във времето на работническо-селската диктатура. Днес е 2010 г. и в България управляват гражданите, а не „безгрешните” партийни ръководства.

В Народното събрание бяха внесени повече от 330 000 подписа на български граждани, които настояваха Парламента да свика референдум, на който ГРАЖДАНИТЕ да решат „България да подкрепи ли Турция за ЕС?”. Всички изисквания на закона бяха спазени!

Днес, обаче, група безхаберници, начело с трагично некомпетентната председателка на Народното събрание Цецка Цачева и неспособният да отстоява национални интереси Бойко Борисов се опитват да пренебрегнат волята на повече от 330 000 българи по начин, който е достоен единствено за съветската и фашистката власт – с една дума на диктатора – да се затворят устите на целия народ!

2. Бойко Борисов остро критикува френския посланик, който заяви, че България трябва категорично да каже "за" или "против" членството на Турция в ЕС е.

Преди няколко дни трагично некомпетентната председателка на Народното събрание Цецка Цачева си позволи да коментира въпроса за турското еврочленство с думите: „Че кои сме ние да казваме дали Турция да влиза в ЕС?”. Изключително комплексарско изказване. Очевидно е, че ни управлява една нихилистична комплексарка, която е готова „да клекне” пред всеки чужденец, дошъл в България, за да командва какво да свършим ние.

Но каква промяна виждаме днес у нейния покровител Бойко Борисов... Той до толкова се е самозабравил в послушанието си към Ердоган, че си позволява да напада Франция, защото иска да заемем твърда позиция по „турския въпрос”. Ами, разбира се, че Франция иска да знае дали ще пуснем Турция в ЕС – нали Франция плаща всичко в този Съюз!! И да не се чудите всички след 10 г., когато се превърнем в заден двор на Турция – „Защо западните държави не ни помагат, защо оставят Турция да ни погълне?”. Ами защото днес Борисов реши да удари шамар на Франция и да се прегърне с Ердоган. В същата „прегръдка” бяхме цели пет века.

А и още нещо – от кога точно Борисов стана толкова смел срещу изказванията на чуждите посланици? В последните 2-3 месеца посланикът на САЩ поне 4-5 пъти си позволяваше да ни обижда като държава и да ни поучава как да се държим с малцинствата си. Тогава, обаче, Борисов беше „по-нисък от тревата” и изпълняваше всичко, което му се нареждаше. Нормално – очевидно ни управлява слуга на Турция и Щатите (Боже, доживях и аз да използвам тези думи, които винаги са ми звучали шизофренично – в стил „Световната конспирация срещу българите"). Само дето това не е никаква конспирация, целяща да ни унищожи като народ. Това е, чисто и просто, бездарна и продажна дипломация.

3. Според двамата министър-председатели въпросът за обезщетенията на тракийските бежанци е решен.

Това няма какво да го коментирам. Това твърдение просто е лъжа.

В България живеят стотици хиляди граждани, които са потомци на българите, които са изгонени от родните си места. На тях не е платена една стотинка. Единственият, който не разбира това е Бойко Борисов.

Припомнете си, че преди известно време Божидар Димитров постави въпроса за обезщетението на наследниците на тракийските бежанци и беше унижен от Бойко Борисов по невероятен начин. От тогава министър Димитров е по-тих от тревата. След днешната среща на Борисов с Ердоган можем лесно да открием тънката (дебелата!) връзка между събитията. Явно Борисов разсъждава и в този случай като историческия си пример Йосиф Джугашвили – ако не говорим за един проблем – той е решен!

4. Реджеп Ердоган заяви, че „Турция винаги е чувствала България близка до себе си”.

В тези думи няма много за тълкуване. Всеки българин знае добре в какво се изразява турската „близост”. Грабежи, палежи, избивания, заточения, каторга, КРЪВЕН ДАНЪК, изнасилвания, помохамеданчване... И в по-ново време - планове за интервенция, икономическо нахлуване, атентати, разпространение на радикален ислям, намеса в политическия живот на България...

Не ме интересува как ме чувства Ердоган, но аз не го чувствам никак близък.

5. България е втората предпочитана дестинация за турските строители след Китай.

Това, за разлика от останалите точки, е абсолютен факт.

Обръщам ви внимание на това изказване само с една цел. Чуха се гласове сред привържениците на Турция, че ако Турция влезе в ЕС това с нищо няма да ни заплашва, нямало опасност да ни ликвидират икономически или да ни залее емигрантска вълна.

Хора, Турция инвестира повече само в Китай! Това не е ли достатъчно, за да разберем, че икономчески вече сме превзети. Влизането на Турция в ЕС просто ще ни ликвидира окончателно!

6. Турският премиер е получил гаранции от Бойко Борисов, че ще се осигури сигурността при провеждането на избори за главен мюфтия.

Така. Ясно е, че трябва да се осигури сигурността при провеждането на избори за главен мюфтия. Както и при избори за патриарх. Както и при изборите за президент... или кмет... или домоуправител.

И какво общо има с това Ердоган, по дяволите!!!?!!!

По-ниско падение в българската дипломация не е имало от времето на налагането на комунизма. А преди това от националните катастрофи след войните. С това изказване Борисов, на практика, призна властта на Ердоган над българите-мохамедани и узакони на дипломатическо ниво претенциите на Ердоган да бъде възприеман като глава на исляма в целия свят.

Защо турският министър-председател трябва да има отношение към изборите за главен мюфтия? Нима това е някаква турска институция в България? Все едно румънският министър-председател да обещава на Борисов, че ще осигури сигурността при избирането на румънски патриарх... На някой от вас пука ли му за румънския патриарх? А защо Ердоган има право да казва какво да се случва в българското мюфтийство?

Изобщо, Борисов върши фатални грешки! За тази про-турска политика ще плащаме дълги години.

Честно казано, аз не мога да си представя какво повече от това, което прави Борисов за Турция, биха могли да направят дори ДПС ако управляваха страната. Какво? Биха махнали граничните колчета ли...?
Всякакви некадърници ни управляваха, на всякакви предателства се нагледахме, но това, да се поднесе България на тепсия на Ердоган, до момента не си го представях.

Коментари

Kiril Galunski каза…
Куфарите и се махаме от Бълхария!

Популярни публикации от този блог

Царският дворец в София

Цялата история на Третото българско царство е неразривно свързана с царския дворец в София. В него са утвърждавани законите и царските укази, тук монархът посреща гостите си и организира приеми, в двореца живее царското семейство. На практика, в царския дворец е съсредоточен живота на страната. Сградата била обградена с дебела каменно-кирпичена, на места с железобетон, стена, в която били направени няколко входа. Освен парадния вход, съществували източна и западна порта, а през северната влизали прислугата и персоналът. Дворецът е построен върху мястото на някогашния турски конак, който бил на два етажа и имал 23 прозореца. Средставата за построяването м у били събрани от българското население от софийско. В конака е съден Васил Левски, а пред сградата, на мястото на което по-късно е построено караулното помещение на двореца, цяла седмица стои забита на кол главата на Бенковски. След Освобождението конакът опустява и Народното събрание решава да се преустрои за дворец като държ

Разправата на Атина с българите в Беломорието след Втората световна война

Гимназията в Дедеагач (дн. Александрополис) - 1940 г. В началото на 1945 г. гръцките партизани от ЕЛАС са обезоръжени, а в страната е установена властта на подкрепяното от Лондон и Вашингтон правителство на Георгиос Папандреу. Негова здрава опора в Егейска Македония и Западна Тракия са изявилите се срещу българската власт през войната паоджийски командири. В Северна Гърция са прехвърлени и 14 батальона на Националната гвардия, които още от февруари 1945 г. са включени в акции срещу левицата. При изграждането на новата гръцка администрация са назначени лица, които още преди войната са известни със злосторствата си над българското население. За да се създаде законова основа на замисления антибългарски поход в Егейска Македония и Западна Тракия Атина приема редица законодателни актове и декрети на базата на които българите са подложени на масово съдебно преследване. По силата на закон 543/1945 "против автономистката дейност" са повдигнати обвинения против хиляди "

"Българка" - една приказка за Балкана с аромат на див чесън

"България е оцеляла, защото враговете й винаги са се изправяли пред гордата гръд на Балкана! А Балкана не може да бъде победен!" Професор Йордан Андреев обичаше да повтаря тази своя мисъл и сигурно съм я чувал десетки пъти в неговите лекции из аудиториите на Университета. Увлекателните му разкази винаги са ми напомняли повече на приказка, отколкото на научна лекция по история. Истинският смисъл и дух на думите му, обаче, може да почувства само човек, който се е докосвал сам до красотата и мистиката на Балкана - вечният пазител на българщината! Сутринта тръгнахме доста набързо и, поне аз, като пишман турист - с маратонките, въпреки, че знаех, че горе все още ще е доста кално. Българка не е висока и последните снегове я подминаха, но доста силни дъждове валяха допреди ден-два. Около половин година не се бяхме качвали към тревненския Балкан и абстиненцията вече яко ме тресеше. Сигурно чувството ви е познато - да нямаш търпение да видиш дали нещо се е променило от последния път,